22 Nisan 2019 Pazartesi

Sced 484 8.ders yazısı

Her hafta aynı şeyi tekrarlıyor gibi olacak belki ama bu haftaki ders de oldukça farklıydı. Öncelikle ders sınıf ortamında değildi yani oldukça farklı bir dersti. Hocamız video hazırlamamız gereken görevi anlattığında bunun hiç de kolay olmayan bir süre olacağını tahmin etmiştimi. Ki öyle de oldu. Grubumuzla ilk önce fikir bulmak için beyin fırtınası yapmaya başladık. Bir çok fikir vardı ama bunları nasıl birleştireceğimiz konusunda kararsızdık. Ayrıca güneşli havanın bizi ayartması da cabasıydı. Sonunda gübeşe yenik düşüp kahve içmeye gittik. Kahve içerken senaryoyu oluşturmaya karar verdik. Aslında iyi de oldu. Sınıftan çıkmak mekan değişikliği, aöık hava bizi canlandırmıştı. Böylece senaryomuzu toparlayabildik. Fikir bulma aşaması bittiğinde rahatlamıştım çünkü çekimin daha kılay olacağonı düşünmüştüm fakat pek öyle olmadı. Çekmeye başlayınca bir dürü ayrıntı ile karşılaştık. Işığın kötü olması, sesin yankı yapması, mekan bulamama gibi sorunlar yaşadık.
   Biraz da kendi deneyimimden bahsetmem gerekirse, senaryoda rolüm öğretmendi. Aslında alışık olduğum bir rol. Otoriter bir öğretmeni canlandırmam gerekiyordu. Arkadaşlarıma göre otoriter öpretmen rolüne gerçekten çok iyi bürünmüşüm. Aslında gelecekte böyle bir öğretmen olmak istemiyorum ama bakalım umarım olmam.
   Video da düşündüğümüz fikri seyirciye yansıtabildik mi emin değilim. Birleştirmemiz bittiğinde ortaya ımarım aklımızda ki gibi iyi bir şey çıkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sced 484 10.ders yazısı Bugün ki ders final sınavı olduğu için oldukça heyecanlı bir dersti. Midtermden de düşük bir not aldıım için daha...